Plannen en verslagen

De ambities voor de komende jaren zijn groot. Het museum wil een allround museum zijn en aansluiten bij de verwachtingen van de hedendaagse museumbezoeker. Vanzelfsprekend met een duidelijke focus die past bij de maat van het museum. Een museum vaan deze tijd. Ambitieus op het gebied van tentoonstellingen, innovatief en aansprekend in de beleving van het huis, de persoon Rembrandt en de vaste collectie. Vooraanstaand op het gebied van onderzoek, veelal in samenwerking met andere kennisinstituten. Verbindend op het gebied van educatie en de betekenis voor de inwoners van Amsterdam. Ondernemend in samenwerking met de stad en het bedrijfsleven. Om deze ambities te verwezenlijken zal het museum de komende kunstenplanperiode een fysiek en inhoudelijk masterplan ontwikkelen en in uitvoering brengen.

Rembrandts vele gezichten – vierjarenplan van museum Rembrandthuis 2017–2020

Museum Het Rembrandthuis functioneert als een hoogwaardige instelling met een sterke culturele en wetenschappelijke basis enerzijds en een goed ontwikkeld gevoel voor verantwoord cultureel ondernemerschap anderzijds. Het heeft een stevig fundament op het gebied van onderzoek en bereikt uiteenlopende publieksgroepen: jong en oud, Amsterdammers en internationale toeristen, Nederlandse dagjesmensen, scholieren, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden.

Tijdens de kunstenplanperiode 2017-2020 zal Museum Het Rembrandthuis zich verder ontwikkelen als het museum van Nederlands bekendste kunstenaar Rembrandt van Rijn. Een museum waar je alles kunt leren over het huis, de collectie en alle facetten van de kunstenaar en mens Rembrandt, maar ook een plek waar je aan de hand van verhalen over toen en nu een nieuwe wereld ontdekt. Ook zal Rembrandts Huis meer dan ooit een Amsterdams Huis zijn.

De accenten die de gemeente Amsterdam legt in haar Kunstenplan 2017-2020 sluiten dan ook goed aan bij de ambities van Museum Het Rembrandthuis.

 

Download beleidsplannen, jaarverslagen en jaarrekeningen

 

Beleidsplannen:

Vierjarenplan 2017-2020.pdf

Ondernemingsplan Rembrandthuis 2013-2016.pdf

Beleidsplan 2009-2012.pdf

 

Jaarverslagen:

Jaarverslag 2023.pdf

Jaarverslag 2022.pdf 

Jaarverslag 2021.pdf

Jaarverslag 2020.pdf

Jaarverslag 2019.pdf

Jaarverslag 2018.pdf

Jaarverslag 2017.pdf

Jaarverslag 2016.pdf

Jaarverslag 2015.pdf

Jaarverslag 2014.pdf

 

Jaarrekeningen:

Jaarrekening 2022.pdf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
paint
Ga naar de inhoud