Welkom in Museum Rembrandthuis

Museum Rembrandthuis is de enige plek ter wereld waar je even ervaart hoe Rembrandt ooit leefde. In de huiselijke setting van het museum aan de Jodenbreestraat leer je de mens achter de kunst kennen. Raak geïnspireerd door zijn werk en de verhalen van zijn leven. In Museum Rembrandthuis kom je dichter bij Rembrandt.

Op 18 maart 2023 heropende het museum met 30% meer Rembrandt. Er zijn vijf nieuwe museale ruimtes toegevoegd, waaronder een epiloogruimte, een etszolder en een derde tentoonstellingszaal. Dankzij de nieuwe multimediatour komen Rembrandts huis en de zeventiende eeuw echt tot leven. Je volgt het levensverhaal van Rembrandt, van zijn intrek in het pand als ambitieuze celebrity-kunstenaar, tot zijn noodgedwongen vertrek vanwege een opeenstapeling van schulden. Ook worden er weer dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven in het museum. Op de plek waar Rembrandt zijn meesterwerken maakt, in het atelier, zie je hoe de kunstenaar zijn verf maakte. Op de nieuwe etszolder ontdek je Rembrandts etstechnieken. Alsof je meekijkt over de schouder van de kunstenaar.

Programmering in het museum

Reserveer alvast je tickets online

  • Bestel je ticket met starttijd online. Zo ben je zeker van een museumbezoek.
  • Ook Museumkaarthouders, studenten en bezoekers met een Vriendenloterij VIP-kaart, Icom, Rembrandtkaart, CJP-pas of Stadspas raden wij aan een ticket met timeslot te reserveren.
  • Laat je e-ticket (als print of op je smartphone of tablet) scannen bij de ingang op vertoon van je geldige pas.
  • Vrienden van het museum en Rembrandt Huysgenoten krijgen op vertoon van hun pas direct toegang tot het museum en hoeven geen ticket met starttijd te reserveren
  • Een reservering doen of het aanbod bekijken voor een school of groep doe je hier om te reserveren
  • Een rondleiding, buurtwandeling of een rondleiding in combinatie met een etsworkshop boeken? dat kan hier. 

Reserveer alvast je tickets

Het museum is alle dagen open van 10:00 tot 18:00 uur (laatste audiotouruitgave 17:15 en laatste toegang 17:40).

Uitzonderingen: het museum is gesloten op 27 april en 25 december.

1 januari                Open om 11.00 uur
24 december       Gesloten om 17.00 uur
31 december       Gesloten om 17.00 uur

Toegangsprijzen 2024

Tickets kunnen gratis omgeboekt worden via onze ticketpartner. Voor betaalde tickets is het niet mogelijk om te annuleren. Wij adviseren onze bezoekers daarom zorgvuldig de datum van hun bezoek te kiezen bij het aanschaffen van tickets.

Volwassenen: €19,50
Studenten / CJP: €10
Kinderen 6 t/m 17 jaar: €6
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Stadspas: gratis
ICOM: gratis
Museumkaart: gratis
I Amsterdam City Card: gratis
VriendenLoterij VIP kaart: gratis
Vrienden van het Rembrandthuis: gratis
Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt): gratis

Alle prijzen zijn inclusief multimediatour. De multimediatour is beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Braziliaans, Russisch, Spaans, Japans, Chinees (Mandarijn), Ivriet (Hebreeuws), Modern Standaard Arabisch en Turks.

Er is ook een multimediatour speciaal ontworpen voor families met kinderen. De nieuwe multimediatour neemt je mee op avontuur door Museum Rembrandthuis, samen met Kwast.

Je kan beide multimediatours ook thuis beluisteren. Scan de qr code of klik hier voor het verhaal van Rembrandt thuis te beluisteren. 

Toegankelijkheid

Het museum is gedeeltelijk toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel en/of mensen die slecht ter been zijn. Er zijn verschillende voorzieningen in het museum voor bezoekers die visueel en/of auditief beperkt zijn.

Lift

De lift geeft toegang tot de moderne vleugel van het museum. Dit betreft het entree gebied, -1 museumshop, toiletten, garderobe, 1 tijdelijke tentoonstellingszaal, 2 tijdelijke tentoonstellingszaal, 3 tijdelijke tentoonstellingszaal, 4 workshopruimte. Het woonhuis van Rembrandt is helaas niet toegankelijk met de lift. Er zijn veel smalle en steile trappen. Let hierop tijdens het bezoek.

Hulphonden

Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een blindengeleidehond of een (SOHO) hulphond. Houdt er echter rekening mee dat de vele trappen misschien niet voor iedere hulphond geschikt zijn.

Begeleider

Een eventuele begeleider heeft gratis entree.

Voor bezoekers met een auditieve beperking is de tekst van de reguliere multimediatour op papier beschikbaar.

Toiletten 

In het museum is een genderinclusief wc, vrouw-en mannen wc en wc voor rolstoelgebruikers beschikbaar.

Contact

Mocht je vragen hebben ter voorbereiding op het bezoek kan je bellen naar 020 5200 400 en/of mailen naar museum@rembrandthuis.nl

Wij werken er voortdurend aan om de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Wij staan dan ook open voor alle adviezen en opmerkingen. Je kan dit mailen naar: l.nederlof@rembrandthuis.nl

Bereikbaarheid

Museum Rembrandthuis bevindt zich aan de Jodenbreestraat 4 in Amsterdam. Dit is vlak achter het Waterlooplein, op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Openbaar vervoer

Metro: elke metrolijn van en naar CS Amsterdam. Halte Nieuwmarkt of Waterlooplein.
Tram: tramlijn 14, halte Waterlooplein.
Trein: CS Amsterdam (15 min. lopen, 2 min. met de metro).

Parkeren auto

Profiteer van deze parkeerdeal exclusief voor bezoekers van Museum Rembrandthuis. Met een reservering ben je verzekerd van een parkeerplaats.

Parkeergarage Waterlooplein of Markenhoven, beide gelegen aan de Valkenburgerstraat, of parkeergarage Muziektheater/Stadhuis gelegen aan het Waterlooplein. Voor meer informatie over verkeer en parkeren in Amsterdam kunt u terecht op Homepage | Amsterdam Bereikbaar 

Parkeren touringcars

  • Parkeerterrein Gassan Diamonds, Nieuwe Uilenburgerstraat (alleen in combinatie met een gratis bezoek aan Gassan Diamonds).
  • Laad- en losplaats vóór Museum Rembrandthuis of op het Mr. Visserplein. Vanaf 2024 zijn er striktere regels voor vervoer per touringcar in de binnenstad. Bekijk hier de meest actuele informatie: https://tourbuzz.amsterdam.nl/

Cultuurbus Amsterdam

Voor bezoeken aan Museum Rembrandthuis kunnen Amsterdamse scholen in het PO, SO, SBO en VSO gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam, een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Kijk voor meer informatie op www.mocca.amsterdam/cultuurbus.

Iets verloren in Museum Rembrandthuis?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
paint
Ga naar de inhoud