Pers

Op deze pagina vind je informatie bedoeld voor de pers: beeldmateriaal, factsheets, informatie en voorwaarden betreffende het aanvragen van een persbezoek en contactinformatie.

Beeldmateriaal en algemene informatie

Hoge resolutie rechtenvrije foto’s van Museum Rembrandthuis: Download hier de foto’s.
De verplichte credit lines staan in de betreffende bestandsnamen. Dit beeldmateriaal mag enkel gebruikt worden in directe relatie tot Museum Rembrandthuis en mag op geen enkele wijze worden bijgewerkt of aangepast.
De commercial over het museum, voor (embedded) gebruik op websites en social media: https://www.youtube.com/watch?v=iBiFivGhyMI 

Tentoonstellingen

Programma 2023-2024 Museum Rembrandthuis

1 oktober – 19 november 2023: Rembrandt Open Studio

6 oktober 2023 – 5 februari 2024: Framing Rembrandt 

2 maart 2024 – 26 mei 2024: Regie: Rembrandt

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewverzoeken, neem contact op met onze Press Office via press-office@rembrandthuis.nl.

 

Persberichten

Op deze pagina vind je een selectie van de persberichten van Museum Rembrandthuis. 

Persbezoek

Ben je journalist, blogger of fotograaf en wil je Museum Rembrandthuis bezoeken voor een artikel, opnames maken of een van onze medewerkers interviewen? Je kunt een persbezoek minimaal drie werkdagen van tevoren aanvragen door te mailen naar onze Press Office: press-office@rembrandthuis.nl.

Journalisten en bloggers zijn welkom tijdens openingstijden van het museum (10-18 uur). Filmen en fotograferen is alleen toegestaan op werkdagen voor openingstijd (8 – 10 uur). Alle persbezoeken zijn uitsluitend mogelijk na aanmelding en schriftelijke toestemming van de Press Office.

Onze kassamedewerkers kunnen geen perskaarten of andere mediapassen accepteren om gratis toegang te verlenen. De afdeling Press Office behoudt zich het recht voor verzoeken tot persbezoek niet te honoreren.

Voorwaarden
  • Accreditatie wordt bevestigd per e-mail. Op vertoon hiervan ontvang je bij de kassa van het museum één gratis toegangskaartje. Neem een geldig legitimatiebewijs en/of perskaart mee bij het bezoek. Onze medewerkers kunnen er naar vragen.
  • Fotograferen is enkel zonder flits toegestaan.
  • De (digitale) opnamen mogen alleen worden gebruikt voor redactionele artikelen over Museum Rembrandthuis in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites, of naar aanleiding van de bijbehorende tentoonstelling, aanwinst of gebeurtenis in Museum Rembrandthuis. De eigenaar van gefilmde of gefotografeerde kunstwerken dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan. Bij tentoonstellingen: gebruik van beeldmateriaal is alléén toegestaan gedurende de looptijd van de tentoonstelling.
Contact

Museum Rembrandthuis
Press Office
E: press-office@rembrandthuis.nl
T: +31 (0)20 520 04 00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
paint
Naar de inhoud springen