Rembrandt in het museum

Welkom in Museum Rembrandthuis

Museum Rembrandthuis is de enige plek ter wereld waar je even ervaart hoe Rembrandt ooit leefde. In de huiselijke setting van het museum aan de Jodenbreestraat leer je de mens achter de kunst kennen. Raak geïnspireerd door zijn werk en de verhalen van zijn leven. In Museum Rembrandthuis kom je dichter bij Rembrandt.

Op 18 maart 2023 heropent het museum met 30% meer Rembrandt. Er worden vijf nieuwe museale ruimtes toegevoegd, waaronder een epiloogruimte, een etszolder en een derde tentoonstellingszaal. Dankzij de nieuwe multimediatour komen Rembrandts huis en de zeventiende eeuw echt tot leven. Je volgt het levensverhaal van Rembrandt, van zijn intrek in het pand als ambitieuze celebrity-kunstenaar, tot zijn noodgedwongen vertrek vanwege een opeenstapeling van schulden. Ook worden er straks weer dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven in het museum. Op de plek waar Rembrandt zijn meesterwerken maakt, in het atelier, zie je hoe de kunstenaar zijn verf maakte. Op de nieuwe etszolder ontdek je Rembrandts etstechnieken. Alsof je meekijkt over de schouder van de kunstenaar.

Van 18 maart tot en met 11 juni 2023 is de tentoonstelling Tekenkunst te zien in Museum Rembrandthuis. Voor het eerst in Europa kun je 74 tekeningen van onder andere Rembrandt, Bol en Maes uit The Peck Collection (Ackland Art Museum, USA) van dichtbij bekijken, op de plek waar Rembrandt zelf zijn tekeningen maakte. In het kader van deze tentoonstelling organiseren we een aantal leuke activiteiten, waarmee je de kunst van het tekenen nog beter leert kennen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief