Rembrandt in de stad

Heb je altijd al willen weten wat Rembrandts favoriete plekken in Amsterdam waren? Nu kun je letterlijk in zijn voetsporen treden. We hebben twee stadswandelingen ontwikkeld die je meenemen langs de plekken in Amsterdam die voor Rembrandt het belangrijkst waren.

Virtuele stadswandeling

Samen met Mastercard hebben we een virtuele wandeling ontwikkeld, waarin je samen met Rembrandt de stad kunt verkennen. Ontdek waar Rembrandt de rariteiten voor zijn kunstcaemer kocht, waar zijn opdrachtgevers woonden, waar het schildersgilde van Amsterdam zat en waar Rembrandt is begraven. Voor deze gratis virtuele wandeling heb je niks nodig, behalve een smartphone (en wellicht een paar comfortabele schoenen…). Je kunt de wandeling bekijken vanuit huis, of de route al lopend door Amsterdam volgen. Bezoek wandelenmetrembrandt.nl en ga erop uit met Rembrandt!
 

Stadswandeling met een gids

Ontdek het verhaal van Rembrandt en Amsterdam ook buiten de museummuren! Tijdens onze unieke stadswandeling kom je alles te weten over de Amsterdammers in Rembrandts werk. De gids laat zien wie ze waren, waar ze vandaan kwamen, waar Rembrandt ze tekende of waar hun portretten hingen. Een ontmoeting met verschillende Amsterdammers: rijk en arm, Hollands, Vlaams, Joods of Afrikaans. Gaandeweg wordt duidelijk dat de Nederlandse samenleving in de 17de eeuw al diverser was dan we misschien dachten. De stadswandeling duurt een uur en is beschikbaar voor zowel individuen als groepen. Hieronder lees je meer over het boeken van een stadswandeling.

Individuele tickets

Vanaf 2 april 2023 kun je individuele tickets boeken voor een stadswandeling. Deze vindt plaats op twee zondagen per maand. Tickets bedragen €7,50 per persoon. Wees er snel bij, want de capaciteit is 15 personen per rondleiding. De voertaal is Nederlands. Boek hier je ticket.
 

Groepstickets

Je kunt deze stadswandeling ook als groep boeken voor 100 euro per groep. De voertaal is Nederlands of Engels. Boek hier de rondleiding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief