We hebben uw steun nodig!

Museum Het Rembrandthuis heeft het, net als zoveel culturele instellingen en bedrijven, moeilijk door de crisis. We zijn trots dat we de afgelopen decennia veel eigen inkomsten hebben kunnen genereren, waardoor we relatief weinig aanspraak hebben gemaakt op subsidies. Op eigen kracht hebben we jaar na jaar het huis van Rembrandt voor meer dan een kwart miljoen mensen – zowel uit de buurt als uit alle hoeken van de wereld – opengehouden. Maar nu is een groot deel van onze inkomsten weggevallen. We vragen daarom dringend uw hulp. Steun ons nu, voor het te laat is. Alleen met uw hulp kunnen we Rembrandts huis openhouden.  Lees hieronder op welke manier u dat kunt doen.

Koop alvast een kaartje

Hopelijk kunnen we u snel weer in het museum ontvangen, want we hebben u gemist! Koop nu alvast een kaartje, of geef een kaartje cadeau, en steun zo het museum. U kunt hier een eticket bestellen in onze ticketshop.

Word Vriend, juist nu

Van je vrienden moet je het hebben! Dat geldt zeker voor het Rembrandthuis. Dankzij onze loyale Vriendenvereniging hebben we de afgelopen jaren vele projecten kunnen realiseren en mooie aankopen gedaan. Hier kunnen we nu wat extra steun voor gebruiken. Voor 75 euro per jaar kunt u Vriend worden (of een ander Vriend maken) en tot de inner circle van het museum behoren. Op deze pagina leest u meer over hoe u dit doet en welke voordelen u krijgt, zoals onbeperkt gratis toegang, exclusieve previews van tentoonstellingen, en korting in de winkel en webshop.

Doneer en maak mogelijk

We hebben de afgelopen jaren veel donaties en nalatenschappen mogen ontvangen. Hierdoor hebben we o.a. veel tentoonstellingen en educatieve programma’s kunnen ontwikkelen, ook voor groepen mensen die zelf niet naar het museum kunnen komen, zoals ouderen in verpleeghuizen. Help ons om bijzondere initiatieven mogelijk te maken, waardoor het Rembrandthuis echt voor iedereen blijft. U kunt hier meer informatie vinden over hoe u eenvoudig kunt doneren.

Word sponsor en draag bij

Onze vaste sponsoren weten het al jaren: het Rembrandthuis is een nationaal icoon, de plek waar de grootste Nederlandse kunstenaar woonde met zijn gezin en veel van zijn meesterwerken maakte. Wilt u als bedrijf ook een bijdrage leveren aan dit uniek cultureel erfgoed waar honderdduizenden mensen per jaar van genieten? Draag bij aan het erfgoed van Rembrandt en zijn betekenis voor vandaag, aan talentontwikkeling, aan hoogstaand onderzoek, voorbeeldstellende tentoonstellingen en aan ons duurzaam cultureel ondernemerschap. Lees hier meer en neem contact met ons op.

Winkel en geniet

Door te winkelen in onze webshop steunt u ons museum. Haal wat extra Rembrandt-inspiratie in huis met onze uitgebreide selectie boeken: van romans over Rembrandt en tentoonstellingscatalogi tot kinderboeken en boeken over verf en etsen. Of ga thuis zelf aan de slag met bijvoorbeeld onze puzzels, een poppenhuis, notitieschriften, pigmenten, een olieverfkist en nog veel meer. Neem hier een kijkje in onze webshop.