We hebben jouw steun nodig!

Museum Het Rembrandthuis heeft het, net als zoveel culturele instellingen en bedrijven, moeilijk door de crisis. We zijn trots dat we de afgelopen decennia veel eigen inkomsten hebben kunnen genereren, waardoor we relatief weinig aanspraak hebben gemaakt op subsidies. Op eigen kracht hebben we jaar na jaar het huis van Rembrandt voor meer dan een kwart miljoen mensen – zowel uit de buurt als uit alle hoeken van de wereld – opengehouden. Maar nu is een groot deel van onze inkomsten weggevallen door de anderhalvemeterbeperkingen en terugloop aan bezoekers uit het buitenland. We vragen daarom dringend jouw hulp. Steun ons nu, voor het te laat is. Alleen met jouw hulp kunnen we Rembrandts huis openhouden. Lees hieronder op welke manier je dat kunt doen.

Koop een kaartje

We zien je dan graag weer bij Rembrandt thuis, want we hebben je gemist! Koop alvast een kaartje, of geef een kaartje cadeau, en steun zo het museum. Je kunt hier een eticket bestellen in onze ticketshop.

Word Vriend, juist nu

Van je vrienden moet je het hebben! Dat gold voor Rembrandt en geldt ook zeker voor Museum Het Rembrandthuis. Dankzij onze loyale Vriendenvereniging hebben we vele projecten kunnen realiseren en mooie aankopen gedaan. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum en bouw je mee aan de toekomst van het museum. Voor 75 euro per jaar kun je met twee personen Vriend worden (of een ander Vriend maken). Op deze pagina lees je meer over hoe je dit doet en welke voordelen je krijgt, zoals onbeperkt gratis toegang, exclusieve previews van tentoonstellingen, en korting in de winkel en webshop.

NIEUW | Als je nu Vriend wordt dan ontvang je een unieke, handgedrukte ets naar een etsplaat van Rembrandt cadeau! In deze tumultueuze periode hopen wij op jouw Vriendschap te mogen rekenen.

Doneer en maak mogelijk

We hebben de afgelopen jaren veel donaties en nalatenschappen mogen ontvangen. Hierdoor hebben we o.a. veel tentoonstellingen en educatieve programma’s kunnen ontwikkelen, ook voor groepen mensen die zelf niet naar het museum kunnen komen, zoals ouderen in verpleeghuizen. Help ons om bijzondere initiatieven mogelijk te maken, waardoor het Rembrandthuis echt voor iedereen blijft. Je kunt hier eenvoudig doneren.

Word sponsor en draag bij

Onze vaste sponsoren weten het al jaren: het Rembrandthuis is een nationaal icoon, de plek waar de grootste Nederlandse kunstenaar woonde met zijn gezin en veel van zijn meesterwerken maakte. Wil je als bedrijf ook een bijdrage leveren aan dit uniek cultureel erfgoed waar honderdduizenden mensen per jaar van genieten? Draag bij aan het erfgoed van Rembrandt en zijn betekenis voor vandaag, aan talentontwikkeling, aan hoogstaand onderzoek, voorbeeldstellende tentoonstellingen en aan ons duurzaam cultureel ondernemerschap. Lees hier meer en neem contact met ons op.

Winkel en geniet

Door te winkelen in onze webshop steun je ons museum. Haal wat extra Rembrandt-inspiratie in huis met onze uitgebreide selectie boeken: van romans over Rembrandt en tentoonstellingscatalogi tot kinderboeken en boeken over verf en etsen. Of ga thuis zelf aan de slag met bijvoorbeeld onze puzzels, een poppenhuis, notitieschriften, pigmenten, een olieverfkist en nog veel meer. Neem hier een kijkje in onze webshop.