WE HEBBEN JOUW STEUN NODIG!

We hebben de wens om ons museum toegankelijker, completer, meerstemmig en duurzamer te maken. Wat we precies willen gaan doen en hoe je hier een bijdrage aan kunt leveren staat hieronder uitgelegd. 

Toegankelijker, completer, meerstemmig en duurzamer!

In de eerste fase van ons Meesterplan richten we ons op het toegankelijker, completer, meerstemmig en duurzamer maken van het museum. Wat gaan we precies doen? Er worden vijf nieuwe ruimtes toegevoegd, die zullen zorgen dat bezoekers het verhaal van Rembrandt intenser zullen beleven. We willen de populaire workshops etsen en verfbereiding terugbrengen in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte, we creëren zowel een proloog- als epiloogruimte waar het verhaal van Rembrandts faillissement en de geschiedenis van het pand wordt verteld, en er komt een derde tentoonstellingszaal bij. Daarbij willen we een vernieuwde, meerstemmige audiotour in twaalf talen ontwikkelen, die de bezoeker nog meer inzichten biedt in Rembrandt en zijn tijd. Ook aan de praktische kant zijn er aanpassingen nodig in het museum: zo moet de kilmaatinstallatie worden aangepakt en vervangen we de museale verlichting door LED-lampen.

MUSEUM HET REMBRANDTHUIS ONTVANGT HALF MILJOEN EURO DANKZIJ DEELNEMERS VRIENDENLOTERIJ

Welkome bijdrage voor noodzakelijke verbouwing museum!

Bijzonder nieuws voor Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Vandaag werd Lidewij de Koekkoek, directeur van het museum, tijdens een uitzending van Koffietijd door Loretta Schrijver verrast met een cheque van 500.000 euro van de VriendenLoterij. Een welkome bijdrage voor het museum na een zware coronaperiode. De bijdrage wordt gebruikt voor de vernieuwing van de presentatie en uitbreiding van het museum, gevat in een Meesterplan. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

“Museum Het Rembrandthuis, het oude woonhuis en atelier van Rembrandt, brengt het verhaal van Rembrandt op een bijzondere manier tot leven. Na een zware coronaperiode door de langdurige lockdowns en het ontbreken van internationale bezoekers, heeft het museum haar deuren inmiddels gelukkig weer mogen openen en kan het publiek weer van deze bijzondere plek genieten. We zijn trots dat wij het museum dankzij onze deelnemers kunnen steunen met een bijdrage van 500.000 euro, zodat een bezoek aan het voormalige woonhuis en atelier van deze grote kunstenaar toegankelijker, rijker en interessanter wordt voor het publiek.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Door de coronacrisis zijn we snel onze opgespaarde reserves kwijtgeraakt. Ook zijn onze inkomsten sterk verminderd doordat we, ook de komende jaren, minder bezoekers (kunnen) ontvangen dan voorheen. Dit maakt onze noodzakelijke verbouwing extra lastig. We doen dan ook een dringend beroep op iedereen die ons een warm hart toedraagt: help ons Rembrandts huis te behouden en verbeteren voor toekomstige generaties.

Ik steun jullie en doneer het volgende bedrag:

Rembrandthuis Donatieformulier STEUN

Betalingen verlopen via iDeal

Een bedrag van *
‘‘Het succes van het landelijke Rembrandtjaar laat zien dat Rembrandt nog steeds even relevant is als 400 jaar geleden. Wij als museum zijn continu bezig met de vraag hoe ‘‘wij zijn voormalige woonhuis en atelier, ons nationaal erfgoed, kunnen behouden en innoveren. Met de toename aan bezoekers voelen we de urgentie om een nog betere bezoekerservaring te bieden en het museum duurzamer te maken voor de toekomst.’’
– Lidewij de Koekkoek, oud-directeur Museum Het Rembrandthuis
‘‘Je hoeft een schilderij van Rembrandt niet van een afstand te kunnen herkennen om hem te bewonderen. Alleen de naam ‘Rembrandt’ roept al ontzag op. Een bezoek aan zijn huis stimuleert dit enthousiasme vervolgens nog meer.’’
– Alexander Pechtold
Hedy d’Ancona’s relatie met het museum is persoonlijk: haar wijlen echtgenoot Aat Veldhoen heeft in 2000 een residency in Rembrandts atelier gedaan. d’Ancona: ‘‘Hij kende ieder hoekje van het museum en nam mij vaak mee op speciale rondleidingen door de verschillende kamers. Dit was zijn Rembrandthuis.’’
– Hedy d’Ancona

Word Vriend, juist nu!

Van je vrienden moet je het hebben! Dat gold voor Rembrandt en geldt ook zeker voor Museum Het Rembrandthuis. Dankzij onze loyale Vriendenvereniging hebben we vele projecten kunnen realiseren en mooie aankopen gedaan. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum en bouw je mee aan de toekomst van het museum. Voor 75 euro per jaar kun je met twee personen Vriend worden (of een ander Vriend maken). Op deze pagina lees je meer over hoe je dit doet en welke voordelen je krijgt, zoals onbeperkt gratis toegang, exclusieve previews van tentoonstellingen, en korting in de winkel en webshop.

NIEUW | Als je nu Vriend wordt dan ontvang je een unieke, handgedrukte ets naar een etsplaat van Rembrandt cadeau! In deze tumultueuze periode hopen wij op jouw Vriendschap te mogen rekenen.