Word ook Vriend

Van je vrienden moet je het hebben! Dat gold voor Rembrandt en geldt ook zeker voor Museum Het Rembrandthuis. We hebben een actieve en loyale Vereniging van Vrienden. Samen steunen zij dit bijzondere museum, het huis waar Rembrandt bijna twintig jaar woonde en werkte, liefhad en zijn meesterwerken maakte. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum, steun je verschillende initiatieven in het museum en bouw je mee aan de toekomst. Voor 75 euro per jaar kun je met twee personen Vriend worden (of een ander Vriend maken). Op deze pagina lees je meer over hoe je dit doet en welke voordelen je krijgt. Onderaan deze pagina vind je ook de actuele activiteitenkalender van de Vrienden.

NIEUW | Als je nu Vriend wordt dan ontvang je een unieke, handgedrukte ets naar een etsplaat van Rembrandt cadeau! In deze tumultueuze periode hopen wij op jouw Vriendschap te mogen rekenen. Lees hieronder verder.

Vriend zijn heeft zijn voordelen

Voor 75 euro per jaar (voor twee personen) maak je deel uit van een betrokken groep mensen met een gemeenschappelijke interesse in Rembrandt en zijn tijd, in kunst en cultuur. Maar je krijgt er nog meer voor terug:

  • Gratis toegang tot het museum en alle tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor speciale Vrienden-rondleidingen van nieuwe tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor de Rembrandt Extra-evenementen: exclusieve talks in het Rembrandthuis met aansluitend een netwerkborrel, speciaal voor de Vrienden
  • Uitnodigingen voor lezingen en andere activiteiten van het museum
  • 10% korting op alle artikelen in de museumwinkel en de webshop

Door de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om alle geplande evenementen door te laten gaan (houd onze website in de gaten voor alle updates). Als je daarom nu een Vrienden-lidmaatschap afsluit, krijg je een unieke, handgemaakte ets cadeau.

Wil je meer doen?

De Vereniging Vrienden van Museum Het Rembrandthuis is een culturele ANBI. Giften tot 1.250 euro zijn hierdoor voor 125% aftrekbaar. Lees hier verder voor de informatie in het kader van de ANBI-wetgeving en hier over hoe je via de Vrienden het museum extra kunt steunen door middel van nalaten of (periodiek) schenken.

Vriend worden is eenvoudig

Om Vriend te worden van Het Rembrandthuis kun je het aanmeldformulier hieronder invullen:

Vriendenformulier gecombineerd - IDEAL
Ik wordt graag vriend van het Rembrandthuis

Vriendschap: 75,00 €

Bijdrage

Tevens machtig ik de Vereniging Vrienden van Museum Het Rembrandthuis om het bovenstaande bedrag jaarlijks, tot schriftelijke wederopzegging, af te schrijven van onderstaande bankrekening:

 

Gever

 

Ontvanger

Totaal

Het lidmaatschap is geldig gedurende het lopende kalenderjaar (van 1 januari t/m 31 december). Aanmeldingen na 1 oktober zijn geldig tot en met het volgende kalenderjaar.

Zelf Vriend worden

Zonder tegenbericht machtig je ons hierbij tevens om de Vrienden-bijdrage vanaf elk nieuw lidmaatschapsjaar, dat ingaat op 1 januari, automatisch af te schrijven van het banknummer dat je hebt vermeld op het inschrijfformulier. Voor meer informatie of bij vragen verzoeken wij je om contact op te nemen via vrienden@rembrandthuis.nl.

Vriendschap cadeau doen

Je geeft eenmalig een Vrienden-lidmaatschap voor het lopende kalenderjaar cadeau. Aan het eind van het kalenderjaar zullen we contact opnemen met de Vriend of er interesse is om het lidmaatschap te verlengen.

Wil je je afmelden als Vriend, dan kan dit door het sturen van een e-mail aan vrienden@rembrandthuis.nl onder vermelding van naam, adres en lidmaatschapsnummer. Of schriftelijk aan: Vrienden van Het Rembrandthuis, p/a Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam.

Persoons- en betaalgegevens

De door jou opgegeven persoonsgegevens en betaalgegevens worden alleen gebruikt voor de bestelling en betaling van het Vrienden-lidmaatschap. De informatie wordt niet gebruikt voor andere commerciële of niet-commerciële doeleinden, of gedeeld met derden, zonder dat daarvoor vooraf om toestemming is gevraagd. Mocht je jouw persoonsgegevens willen inzien of wijzigen of heb je vragen over ons privacy beleid dan kun je contact opnemen via vrienden@rembrandthuis.nl of +31(0) 20-5200400.

Contact of meer weten

Stuur een email naar vrienden@rembrandthuis.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Sponsor van de Vrienden

DLA Piper Nederland steunt de Vereniging Vrienden en draagt daardoor bij aan bijzondere projecten van Museum Het Rembrandthuis.

ACTIVITEITENKALENDER VRIENDEN VOORJAAR 2022

Donderdag 31 maart 2022: Vriendenrondleiding RAUW

Nu te zien in Museum Het Rembrandthuis: de tentoonstelling RAUW. Het menselijk lichaam verbeelden zoals het is – dat is niet zo vanzelfsprekend. We idealiseren al eeuwen ons eigen en andermans voorkomen. Nu doen we dat met Photoshop, plastische chirurgie en filters op sociale media. In de zeventiende eeuw deden ze dat in kunstwerken. Maar Rembrandt niet. Hij keek met een open en nieuwsgierige blik naar anderen – en naar zichzelf – en gaf mensen vaak heel realistisch weer. In de groepstentoonstelling RAUW vormen Rembrandts etsen de inleiding voor het werk van dertien hedendaagse kunstenaars. Curator Nathalie Maciesza verzorgt op donderdag 31 maart om 16.00 uur een speciale rondleiding voor Vrienden door de tentoonstelling. Word snel Vriend en kom ook naar deze gratis rondleiding!

Zaterdag 16 en zondag 17 april: Workshops MK24 

Speciaal in het kader van de tentoonstelling RAUW organiseert MK24 een tweedaagse workshop waarin je zelf aan de slag kunt gaan met verschillende kunstvormen. Je kunt kiezen uit zeven verschillende thema’s, waaronder ‘De anti-selfie’, ‘Het menselijk lichaam in lijn en beweging’ en ‘Portretteren is contact maken’. Bijzonder is dat Jeroen Schokkin en Milan Gies, deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling in het Rembrandthuis, beide een workshop zullen leiden! Deelname aan deze tweedaagse workshop op zaterdag 16 en zondag 17 april van 10.00-16.00 uur bedraagt 180 euro p.p., inclusief een bezoek aan de tentoonstelling en een lunch op beide workshopdagen. Bekijk hier alle workshops en schrijf je in

Zondag 1 mei: Rembrandt-wandeling

Speciaal voor de Vrienden en hun familie en vrienden organiseren we een stadswandeling door de buurt waar Rembrandt woonde en werkte. Jong en oud leert op deze dag de Amsterdammers kennen die Rembrandt portretteerde in zijn kunstwerken. De gids vertelt wie ze waren, waar ze vandaan kwamen, waar ze woonden en waar Rembrandt hen tekende of waar hun portretten hingen. Een ontmoeting met heel diverse Amsterdammers: rijk en arm, Hollands, Vlaams, joods, Afrikaans. De wandeling vindt plaats op zondag 1 mei vanaf 12.00 uur (verzamelen bij de kassa van Museum Het Rembrandthuis), duurt een uur en kost 7 euro per persoon. Word snel vriend en ga mee op deze bijzondere wandeling! 

Zondag 8 mei: Workshop prenten maken

Exclusief voor de Vrienden organiseren we op zondag 8 mei om 12.00 uur een workshop prenten maken zoals Rembrandt dat deed! We gaan zelf aan de slag met een van Rembrandts etstechnieken, de zogenaamde ‘droge naald prent’, met een verbluffend resultaat. De workshop is toegankelijk voor alle leeftijden; de prijs is 5 euro per persoon. Word snel vriend en kom ook naar deze workshop!

Feedbacksessie multimediatour

Het museum werkt momenteel aan een nieuwe multimediatour, die over een tijdje beschikbaar zal zijn voor bezoekers van het Rembrandthuis. Het museum wil graag horen wat de Vrienden vinden van het huidige concept! Op een nader te bepalen maandagmiddag in mei zullen de Vrienden worden uitgenodigd om de tour te volgen en feedback te geven. Samen maken we het Rembrandthuis tot een onvergetelijke ervaring. De datum van deze feedbacksessie wordt binnenkort bekendgemaakt. Word Vriend en praat mee over de toekomst van het museum.