Word ook Vriend

Van je vrienden moet je het hebben! Dat gold voor Rembrandt en geldt ook zeker voor Museum Het Rembrandthuis. Dankzij onze loyale Vriendenvereniging hebben we vele projecten kunnen realiseren en mooie aankopen gedaan. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum en bouw je mee aan de toekomst van het museum. Voor 75 euro per jaar kun je met twee personen Vriend worden (of een ander Vriend maken). Op deze pagina lees je meer over hoe je dit doet en welke voordelen je krijgt.

NIEUW | Als je nu Vriend wordt dan ontvang je een unieke, handgedrukte ets naar een etsplaat van Rembrandt cadeau! In deze tumultueuze periode hopen wij op jouw Vriendschap te mogen rekenen. Lees hieronder verder.

Museum Het Rembrandthuis heeft een actieve Vereniging van Vrienden. Samen steunen zij dit bijzondere museum, het huis waar Rembrandt bijna twintig jaar woonde en werkte, liefhad en zijn meesterwerken maakte. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum, steun je verschillende initiatieven in het museum en bouw je mee aan de toekomst.

Vriend zijn heeft zijn voordelen

Voor 75 euro per jaar (voor twee personen) maak je deel uit van een betrokken groep mensen met een gemeenschappelijke interesse in Rembrandt en zijn tijd, in kunst en cultuur. Maar je krijgt er nog meer voor terug:

  • Gratis toegang tot het museum en alle tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor speciale Vrienden-rondleidingen van nieuwe tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor de Rembrandt Extra-evenementen: exclusieve talks in het Rembrandthuis met aansluitend een netwerkborrel, speciaal voor de Vrienden
  • Uitnodigingen voor lezingen en andere activiteiten van het museum
  • 10% korting op alle artikelen in de museumwinkel en de webshop

Door de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om alle geplande evenementen door te laten gaan (houd onze website in de gaten voor alle updates). Als je daarom nu een Vrienden-lidmaatschap afsluit, krijg je een unieke, handgemaakte ets cadeau.

Wil je meer doen?

De Vereniging Vrienden van Museum Het Rembrandthuis is een culturele ANBI. Giften tot 1.250 euro zijn hierdoor voor 125% aftrekbaar. Lees hier verder voor de informatie in het kader van de ANBI-wetgeving en hier over hoe je via de Vrienden het museum extra kunt steunen door middel van nalaten of (periodiek) schenken.

Vriend worden is eenvoudig

Om Vriend te worden van Het Rembrandthuis kun je het aanmeldformulier hieronder invullen:

Vriendenformulier gecombineerd - IDEAL

Tevens machtig ik de Vereniging Vrienden van Museum Het Rembrandthuis om het bovenstaande bedrag jaarlijks, tot schriftelijke wederopzegging, af te schrijven van onderstaande bankrekening:

 

Gever

 

Ontvanger

Het lidmaatschap is geldig gedurende het lopende kalenderjaar (van 1 januari t/m 31 december). Aanmeldingen na 1 oktober zijn geldig tot en met het volgende kalenderjaar.

Zelf Vriend worden

Zonder tegenbericht machtig je ons hierbij tevens om de Vrienden-bijdrage vanaf elk nieuw lidmaatschapsjaar, dat ingaat op 1 januari, automatisch af te schrijven van het banknummer dat je hebt vermeld op het inschrijfformulier. Voor meer informatie of bij vragen verzoeken wij je om contact op te nemen via vrienden@rembrandthuis.nl.

Vriendschap cadeau doen

Je geeft eenmalig een Vrienden-lidmaatschap voor het lopende kalenderjaar cadeau. Aan het eind van het kalenderjaar zullen we contact opnemen met de Vriend of er interesse is om het lidmaatschap te verlengen.

Wil je je afmelden als Vriend, dan kan dit door het sturen van een e-mail aan vrienden@rembrandthuis.nl onder vermelding van naam, adres en lidmaatschapsnummer. Of schriftelijk aan: Vrienden van Het Rembrandthuis, p/a Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam.

Persoons- en betaalgegevens

De door jou opgegeven persoonsgegevens en betaalgegevens worden alleen gebruikt voor de bestelling en betaling van het Vrienden-lidmaatschap. De informatie wordt niet gebruikt voor andere commerciële of niet-commerciële doeleinden, of gedeeld met derden, zonder dat daarvoor vooraf om toestemming is gevraagd. Mocht je jouw persoonsgegevens willen inzien of wijzigen of heb je vragen over ons privacy beleid dan kun je contact opnemen via vrienden@rembrandthuis.nl of +31(0) 20-5200400.

Contact of meer weten

Stuur een email naar vrienden@rembrandthuis.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Sponsoren van de Vrienden

DLA Piper Nederland en Rembrandt CS steunen de Vereniging van Vrienden en dragen daardoor bij aan bijzondere projecten van Museum Het Rembrandthuis.