Een multi-zintuiglijk museum

Museum Rembrandthuis wil een meer toegankelijk en inclusief museum zijn. Daarom is er tijdens de verbouwing hard gewerkt om de toegankelijk voor mensen met een visuele beperking te vergroten. Het museum heropent op 18 maart met zowel een audiomaquette als een voelbare dwarsdoorsnede van het huis. Aan de hand van de audiomaquette in het entreegebied kunnen bezoekers de architectuur en ruimtes van het museumgebouw (letterlijk) aftasten, in kaart brengen en zich dus beter oriënteren tijdens hun bezoek. De voelbare dwarsdoorsnede geeft een indruk van de verschillende kamers van het huis en zal onderdeel zijn van de proloogvertelling.

Naast de maquettes zullen er tijdens de verbouwing meerdere geurstations en verschillende voelobjecten in het oude huis van Rembrandt worden geplaatst. Geurstations zijn stations waar je door middel van geur een betere indruk krijgt van een ruimte, tijd en/of object. Denk hierbij aan de geur van een 17de-eeuwse keuken en de geur van het atelier van Rembrandt. De voelobjecten met lagen en texturen zullen in verschillende kamers van het oude huis liggen.

De objecten zijn gemaakt in samenwerking met Geluid in Zicht en Tactile Studio en mede mogelijk gemaakt door VSB en Gemeente Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
paint
Ga naar de inhoud