Lezingen & Events

Museum Het Rembrandthuis organiseert regelmatig leuke en verdiepende activiteiten voor jong en oud. Hieronder lees je het programma; houd deze pagina in de gaten voor alle updates.

SPECIALE ACTIVITEITEN HERFSTVAKANTIE

Tijdens de herfstvakantie (15-23 oktober) krijg je een extra dag Rembrandt: het museum is dan ook op maandag open. Ook hebben we een aantal speciale activiteiten voor jong en oud. Kom langs bij onze dagelijkse, gratis verfdemonstraties in het atelier van Rembrandt, waar je meer te weten komt over de pigmenten die Rembrandt gebruikte, waar ze vandaan kwamen en hoe hij zijn verf maakte. We organiseren ook etsworkshops en hebben een spannende junior audiotour en speurtocht voor kinderen klaarliggen! Bekijk al onze herfstvakantie-activiteiten op deze pagina.

 

WORKSHOPS: ETSEN BIJ REMBRANDT THUIS

In de tentoonstelling Rembrandt Revival ontdek je welke beroemde kunstenaars zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. Treed tijdens onze workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ in de voetsporen van Manet, Morisot, Whistler, Cassatt en Rembrandt zelf. Geef je eigen draai aan een ets uit de tentoonstelling door te experimenteren met de drogenaaldtechniek, diverse kleuren en verschillende papiersoorten. Op de grote etspers druk je je prent af, die je na afloop mee naar huis mag nemen. De workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Praktische informatie
Data: 16, 19 en 22 oktober
Beschikbare tijden en aanmelden: https://tickets.rembrandthuis.nl/nl/etsen-bij-rembrandt-thuis/tickets
Locatie: De Vierde (workshopruimte) in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam
Prijs: 5 euro p.p. (excl. entreeticket voor het museum), gratis voor Stadspashouders

 

MASTERCLASS ‘KUNST VERZAMELEN’ MET YOUNG COLLECTORS CIRCLE

De tentoonstelling Rembrandt Revival is ontstaan uit een schenking van kunstverzamelaar Neeke Fraenkel-Schoorl; zij heeft haar leven lang kunst verzameld en het museum onlangs zo’n 400 kunstwerken geschonken. In de masterclass ‘Kunst verzamelen’ neemt Young Collectors Circle je mee naar het hoe en waarom van kunst kopen. Kun je kunst verzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? Hoe steekt de kunstmarkt in elkaar en hoe worden prijzen bepaald? Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je een stoomcursus kunst kopen voor beginners. De masterclass vindt plaats op 15 oktober en duurt ongeveer een uur; voorafgaand of na afloop kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Rembrandt Revival in Museum Het Rembrandthuis bezoeken.

Praktische informatie
Datum: 15 oktober 2022
Tijdstip: 14.00-15.00 uur
Prijs: gratis na aanschaf van een entreeticket voor het museum
Aanmelden: https://tickets.rembrandthuis.nl/nl/young-collectors-circle/tickets

 

Exclusieve kunstedities in samenwerking met We Like Art!

Onze hedendaagse kunsttentoonstelling RAUW is inmiddels gesloten, maar je kunt een stukje ervan alsnog in huis halen! Twee deelnemende kunstenaars – Aline Thomassen en Alix Marie – hebben een exclusieve editie gemaakt, die nu te koop is in onze museumshop en bij We Like Art! Bekijk de edities nu hier: https://www.welikeart.nl/2022/01/31/rembrandthuis/.

Aline Thomassen (1964) maakte een indringend vrouwenportret in oplage met toevoegingen in aquarel; elk werk is daardoor uniek. Thomassen bouwt al jaren aan een oeuvre van expressieve aquarellen en tekeningen, veelal van vrouwen. Alix Marie (1989) is een Franse kunstenaar die de overeenkomsten tussen huid en foto’s onderzoekt; beide worden gekenmerkt door een kwetsbaar oppervlak en beide zijn vatbaar voor misinterpretatie. In RAUW was haar kunstwerk Bruise te zien; van dit kunstwerk heeft Marie een editie in kleiner formaat gemaakt.