Lezingen & Events

Museum Het Rembrandthuis organiseert regelmatig leuke en verdiepende activiteiten voor jong en oud. Op deze pagina vind je de agenda. 

Workshops: Kijk! Een olifant!

Ze was beroemd in heel Europa: de Aziatische olifant Hansken. In de zeventiende eeuw werd ze langs jaarmarkten, kermissen en hoven gevoerd. Toen Hansken in Amsterdam was, zag en tekende Rembrandt haar. Rembrandt had nooit eerder een olifant in het echt gezien. Het enorme, grijze dier met haar lange slurf zal vast grote indruk op hem hebben gemaakt! Museum Het Rembrandthuis vertelt deze zomer het levensverhaal van Hansken in een tentoonstelling. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er leuke workshops, zowel in het museum als online!

Workshops in het museum

Ga op een speurtocht door de tentoonstelling over de olifant Hansken. Een museumdocent geeft je leuke opdrachten. Daarna ga je aan de slag met een drukpers: je maakt zelf een prent van een olifant, net als Rembrandt. De afdruk maak je op papier gemaakt van olifantenpoep!

Data: 13 juni, 27 juni, 11 juli.
Tijd: 13.00-15.00 uur.
Voertaal: Nederlands

Toegang tot deze workshops is 5 euro, exclusief toegangskaartje tot het museum. Inschrijven kan via deze link.

Workshops online

Voor wie liever het verhaal van Hansken online wil ontdekken, zijn er ook workshops via Zoom i.s.m. MK24. Je doet mee met leuke opdrachten en leert hoe je zelf een olifant kunt tekenen. Je hebt alleen een computer of laptop, een mobiele telefoon, een potlood, pen en 2 vellen a4-papier nodig.

Data: 20 juni (Nederlands), 4 juli (Engels), 18 juli (Nederlands).
Tijd: 13.00-14:30 uur.

Toegang tot deze workshops is 5 euro (per huishouden). Je ontvangt na aanmelding een link met de Zoom-uitnodiging die je op de dag zelf kunt gebruiken. Inschrijven kan via deze link.

 

Workshops in ARTIS

Deze zomer organiseert Museum Het Rembrandthuis twee tekenworkshops in ARTIS! Teken de Aziatische olifanten onder begeleiding van docenten van ARTIS-Ateliers. Deze workshops zijn gratis (na aankoop van een toegangskaart voor ARTIS) en geschikt voor alle leeftijden.

Data: 11 juli en 21 augustus
Tijd: 11:00-14:00 uur doorlopend (geen vaste starttijd: het zijn inloopworkshops)
Locatie: ARTIS, Hollandse tuin

Koop hier je toegangsticket voor ARTIS: https://dagtickets.artis.nl/