Verwacht

Binnenkort leest u hier meer over ons programma voor 2020. Bekijk de gehele programmering voor 2019 op onze speciale Rembrandt2019 pagina. 

Het Rembrandtjaar in 2019

Waar beter het Rembrandtjaar 2019 beginnen dan in het huis waar hij zijn meesterwerken maakte, zijn grote liefdes beleefde, zijn opdrachtgevers ontmoette en zijn navolgers inspireerde?

Museum Het Rembrandthuis is het enige museum ter wereld dat volledig gewijd is aan Rembrandt, en tevens het enige huis van Rembrandt dat open is voor het publiek. In 2019 eren we de grootste Nederlandse kunstenaar met drie tentoonstellingen die zijn verschillende gezichten tonen: meesterlijk, menselijk en inspirerend.

Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019
In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Reden om de kunstenaar te eren en zijn werk, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw extra onder de aandacht te brengen. Dit komt samen in het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten in het hele land.

In 2019 werken NBTC Holland Marketing, het Fries Museum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis, het Rijksmuseum, Museum De Lakenhal, het Joods Cultureel Kwartier, het Stadsarchief Amsterdam, Museum Prinsenhof Delft, Het Scheepvaartmuseum en het Amsterdam Museum samen met steden als Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn, Leiden en Middelburg onder de titel Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019. 

Website: rembrandt-2019.nl

____________________________________________________________________________________________