Nu te zien

Vanaf 10 februari 2021

Twee tentoonstellingen speciaal voor jonge ontdekkers!

Ontdek, leer en speel met Rembrandt. De tentoonstellingen Hallo Rembrandt! en Hoed op voor Rembrandt zijn van 10 februari t/m 11 april 2021 te zien in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam.

Hallo Rembrandt!

10 februari t/m 11 april 2021

Hallo Rembrandt! is een actieve tentoonstelling voor volwassenen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Wat maakt Rembrandts kunst zo bijzonder? Waar werd verf van gemaakt in de zeventiende eeuw? Leer Rembrandts meesterwerken kennen door samen te kijken en te doen. Zo kun je Rembrandts belichting uitproberen, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of in een pigmentenkast duiken met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken. Met interactieve elementen als digitale schermen en een photobooth met Rembrandteske belichting ontdek je hoe Rembrandt werkte. Waar kun je dit beter beleven dan bij Rembrandt thuis? Een bezoek voelt al vanaf het begin als een avontuur.

Hallo Rembrandt! is geïnitieerd en samengesteld door het Mauritshuis, Den Haag en was daar te zien in de zomer van 2019. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging van Vrienden van Museum Het Rembrandthuis, Fonds 1818, Fonds 21, Stichting de Johan Maurits Compagnie, Stichting S. Robert en Denise Zeilstra Foundation.

 

Hoed op voor Rembrandt

10 februari t/m 11 april 2021

In Hoed op voor Rembrandt zijn fotoportretten van kinderen als eenzame jonkvrouwen, zonnekoningen en magiërs te zien in combinatie met enkele etsen van Rembrandt. In deze kunstwerken komen de mooiste, gekste en meest extravagante hoofddeksels voorbij. De fotoserie kwam tot stand in het meerjarige kunstproject Hoed op voor Rembrandt van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Kinderen van basisscholen in Amsterdam ontwierpen een hoed en zijn geportretteerd, in de geest van Rembrandt, door fotograaf Marije van der Hoeven. De resultaten zijn vrolijk, ontroerend en verrassend. De kinderen zijn trots en denken na over wie zij vroeger zouden zijn geweest.

Hoed op voor Rembrandt is een initiatief van Stichting Kunsteducatie de Rode Loper op School. Met dank aan Amsterdam Fonds voor de Kunst en Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Noot voor de pers: Download hier de persmap. Voor meer informatie, bezoek onze perspagina.