Pers

Op deze pagina vind je informatie bedoeld voor de pers:  beeldmateriaal, factsheets, informatie en voorwaarden betreffende het aanvragen van een persbezoek en contactinformatie.

Beeldmateriaal en algemene informatie

Hoge resolutie rechtenvrije foto’s van Museum Het Rembrandthuis: Download hier.

De verplichte credit lines staan in de betreffende bestandsnamen. Dit beeldmateriaal mag enkel gebruikt worden in directe relatie tot Museum Het Rembrandthuis en mag op geen enkele wijze worden bijgewerkt of aangepast.

Voor een overzicht met algemene informatie over het museum, kun je onze factsheet in de volgende talen downloaden. Deze factsheets zijn tijdelijk ingekort in verband met de geldende corona-maatregelen (meer informatie over de corona-maatregelen in het museum vind je hier).

De commercial over het museum, voor (embedded) gebruik op websites en social media:

 

Tentoonstellingen

Vanaf 11 juni 2022 te zien: Rembrandt Revival. Download hier de persmap.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewverzoeken, neem contact op met Nathalie Maciesza via press-office@rembrandthuis.nl.

Persberichten

Op deze pagina vind je een overzicht van de persberichten van Museum Het Rembrandthuis.

Persbezoek

Ben je journalist, blogger of fotograaf en wil je Museum Het Rembrandthuis bezoeken voor een artikel, opnames maken of een van onze medewerkers interviewen? Je kunt een persbezoek minimaal drie werkdagen van tevoren aanvragen door te mailen naar Nathalie Maciesza: press-office@rembrandthuis.nl.

Journalisten en bloggers zijn welkom tijdens openingstijden van het museum (10-18 uur). Filmen en fotograferen is alleen toegestaan op werkdagen voor openingstijd (8 – 10 uur). Alle persbezoeken zijn uitsluitend mogelijk na aanmelding en schriftelijke toestemming van de Press Office.

Onze kassamedewerkers kunnen geen perskaarten of andere mediapassen accepteren om gratis toegang te verlenen. De afdeling Press Office behoudt zich het recht voor verzoeken tot persbezoek niet te honoreren.

Voorwaarden

  • Accreditatie wordt bevestigd per e-mail. Op vertoon hiervan ontvang je bij de kassa van het museum één gratis toegangskaartje. Neem een geldig legitimatiebewijs en/of perskaart mee bij het bezoek. Onze medewerkers kunnen er naar vragen.
  • Fotograferen is enkel zonder flits toegestaan.
  • De (digitale) opnamen mogen alleen worden gebruikt voor redactionele artikelen over het Rembrandthuis in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites, of naar aanleiding van de bijbehorende tentoonstelling, aanwinst of gebeurtenis in het Rembrandthuis. De eigenaar van gefilmde of gefotografeerde kunstwerken dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan. Bij tentoonstellingen: gebruik van beeldmateriaal is alléén toegestaan gedurende de looptijd van de tentoonstelling.

 

Contact

Museum Het Rembrandthuis

Press Office | Nathalie Maciesza

E: press-office@rembrandthuis.nl

T: +31 (0)20 520 04 00