Verwacht

In 2022 is er weer veel te zien en te doen in Museum Het Rembrandthuis. Op deze pagina vind je de laatste updates over ons programma.

Rembrandt Revival

11 juni – 30 oktober 2022

Manet, Morisot, Whistler, Cassatt — dit zijn slechts enkele beroemde schilders die zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. Zij zorgden tussen 1850 en 1940 voor een internationale herleving van de etskunst: de Etching Revival. De kunstwerken barsten van het experiment en vernieuwing, met uitdagende composities en verrassende technieken. Rembrandt was een belangrijk voorbeeld voor deze kunstenaars. De Etching Revival was daarmee ook een Rembrandt Revival.

Recent heeft Museum Het Rembrandthuis een genereuze schenking van internationale etsen ontvangen van de verzamelaar Neeke Fraenkel-Schoorl. Vanaf 11 juni zijn tientallen hoogtepunten uit deze verzameling te zien in de tentoonstelling Rembrandt Revival. In de audiotour neemt Neeke Fraenkel-Schoorl je persoonlijk mee langs enkele van haar favorieten. Ook organiseert Museum Het Rembrandthuis inspirerende activiteiten rondom Rembrandt Revival, waaronder etsworkshops en een RembrandtLIVE talkshow en podcast.

 

Verbouwing museum

1 november 2022 – 6 februari 2023

Vanaf november 2022 gaat Museum Het Rembrandthuis verbouwen. In drie maanden tijd gaan we onze plannen voor een toegankelijker, completer, meerstemmig en duurzamer museum werkelijkheid maken. Wat gaan we precies doen? Er worden vijf nieuwe ruimtes toegevoegd, die zullen zorgen dat bezoekers het verhaal van Rembrandt intenser zullen beleven. Ook brengen we de populaire workshops etsen en verfbereiding terug in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte, creëren we zowel een proloog- als epiloogruimte waar het verhaal van Rembrandts faillissement en de geschiedenis van het huis wordt verteld, en komt er een derde tentoonstellingszaal bij. Daarbij willen we een vernieuwde, meerstemmige multimediatour in twaalf talen ontwikkelen, die de bezoeker nog meer inzichten biedt in Rembrandt en zijn tijd. Meer informatie over ons zogeheten Meesterplan en hoe jij het museum kunt steunen, vind je hier: https://www.rembrandthuis.nl/steun/