Families en kinderen

Vier de zomervakantie bij Rembrandt thuis!

Van 15 juli t/m 28 augustus organiseren we allerlei leuke activiteiten voor families en kinderen. En je krijgt ook een extra dag Rembrandt: in de zomerperiode is Museum Het Rembrandthuis namelijk ook op maandag open. Boek hier meteen je tickets.

VERF MAKEN IN REMBRANDTS ATELIER

Ontdek deze zomervakantie hoe Rembrandt zijn verf maakte! Kom kijken bij de gratis verfdemonstraties, vanaf 15 juli dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur. Je leert meer over de pigmenten die Rembrandt gebruikte, waar ze vandaan kwamen en hoe hij vervolgens zijn verf maakte. Wist je bijvoorbeeld dat rode verf werd gemaakt van een speciaal soort luizen? En dat witte verf in de zeventiende eeuw lood bevatte, een giftige stof? De verfdemonstraties worden gehouden op de plek waar Rembrandt zelf werkte: in zijn atelier. Dichterbij Rembrandt kom je niet!

ETSWORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN VANAF 6 JAAR

Treed tijdens onze workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ in de voetsporen van Rembrandt. Geef je eigen draai aan een ets van Rembrandt en experimenteer met verschillende technieken, kleuren en papiersoorten. Vervolgens druk je je prent af op de grote etspers. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. De workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Stadspashouders kunnen gratis deelnemen aan deze workshops.

Praktische informatie
Data: 3, 17 en 24 juli | 7, 10, 14, 17, 21, 24 en 28 augustus | 25 september | 23 oktober
Beschikbare tijden en aanmelden: https://tickets.rembrandthuis.nl/nl/etsen-bij-rembrandt-thuis/tickets
Locatie: De Vierde (workshopruimte) in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam
Prijs: 5 euro p.p. (excl. entreeticket voor het museum), gratis voor Stadspashouders

JUNIOR AUDIOTOUR

Een bezoek aan Rembrandts huis komt nog meer tot leven met de gratis junior audiotour. Loop door de kamers en het atelier van Rembrandt en ontdek wat er allemaal gebeurde in de zeventiende eeuw. Met wie woonde Rembrandt samen? Wat werd er in de keuken bereid? Wie kwam er allemaal op bezoek bij de kunstenaar? Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal.

GRATIS SPEURTOCHT

Speciaal voor jonge ontdekkers hebben we een gratis speurtocht klaarliggen bij de kassa. Ontdek de geheimen van Rembrandts huis en leer de kunstenaar beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt een eigen schatkamer had? En dat hij zelf zijn verf maakte op basis van pigmentpoeders? Duik in de zeventiende eeuw aan de hand van leuke vragen en opdrachten. Aan het einde van de speurtocht ligt er een verrassing klaar bij de kassa.

REMBRANDTS VERJAARDAG

Op 15 juli vieren we Rembrandts verjaardag in Museum Het Rembrandthuis. En wie jarig is, trakteert! De hele dag zijn er gratis activiteiten voor jong en oud in het museum. In Rembrandts atelier ontdek je tijdens de verfdemonstraties hoe Rembrandt zijn eigen verf maakte op basis van verschillende pigmenten en mineralen. In de workshopruimte treed je vervolgens zelf in de voetsporen van Rembrandt: je maakt je eigen ets en drukt deze af op de grote etspers. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen.

Praktische informatie
Datum: 15 juli 2022
Tijd: Doorlopend tussen 11.00 en 15.00 uur
Locatie: De verfdemonstraties zijn in Rembrandts atelier in het oude huis. De etsworkshops vinden plaats in de workshopruimte ‘De Vierde’.
Prijs: Gratis na aanschaf van een entreeticket voor het museum. Boek hier je tickets.

Aanmelden: Je hoeft je niet aan te melden voor de verfdemonstraties. Voor een plekje in de etsworkshop kun je je op 15 juli melden bij de kassa van het museum; deze workshops zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.