Families en kinderen

In oktober hebben we een aantal speciale activiteiten voor kinderen in het museum! Tijdens de herfstvakantie (15-23 oktober) is het museum ook op maandag open én organiseren we etsworkshops en gratis verfdemonstraties. Bekijk hieronder het overzicht van al onze activiteiten en boek hier meteen je tickets.

ETSWORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN VANAF 6 JAAR

Treed tijdens onze workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ in de voetsporen van Rembrandt. Geef je eigen draai aan een ets van Rembrandt en experimenteer met verschillende technieken, kleuren en papiersoorten. Vervolgens druk je je prent af op de grote etspers. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. De workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Stadspashouders kunnen gratis deelnemen aan deze workshops.

Praktische informatie
Data: 16, 19 en 22 oktober
Beschikbare tijden en aanmelden: https://tickets.rembrandthuis.nl/nl/etsen-bij-rembrandt-thuis/tickets
Locatie: De Vierde (workshopruimte) in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam
Prijs: 5 euro p.p. (excl. entreeticket voor het museum), gratis voor Stadspashouders

GRATIS VERFDEMONSTRATIES IN REMBRANDTS ATELIER

Exclusief tijdens de herfstvakantie (15 t/m 23 oktober) kun je gratis meekijken en meedoen met onze verfdemonstraties voor jong en oud. Je leert meer over de pigmenten die Rembrandt gebruikte, waar ze vandaan kwamen en hoe hij vervolgens zijn verf maakte. De demonstraties worden gehouden op de plek waar Rembrandt zelf werkte: in zijn atelier. Hier maakte hij tussen 1639 en 1658 zijn meesterwerken. ​​​​​​​De verfdemonstraties vinden dagelijks doorlopend plaats tussen 11.00 en 15.00 uur en zijn gratis te bezoeken na aanschaf van een entreeticket voor het museum.

JUNIOR AUDIOTOUR

Een bezoek aan Rembrandts huis komt nog meer tot leven met de gratis junior audiotour. Loop door de kamers en het atelier van Rembrandt en ontdek wat er allemaal gebeurde in de zeventiende eeuw. Met wie woonde Rembrandt samen? Wat werd er in de keuken bereid? Wie kwam er allemaal op bezoek bij de kunstenaar? Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal.

GRATIS SPEURTOCHT

Speciaal voor jonge ontdekkers hebben we een gratis speurtocht klaarliggen bij de kassa. Ontdek de geheimen van Rembrandts huis en leer de kunstenaar beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt een eigen schatkamer had? En dat hij zelf zijn verf maakte op basis van pigmentpoeders? Duik in de zeventiende eeuw aan de hand van leuke vragen en opdrachten. Aan het einde van de speurtocht ligt er een verrassing klaar bij de kassa.