Prijzen & informatie

Het museum is gesloten tot en met 9 februari 2021! Je kan wel alvast een timeslot reserveren in onze e-ticketshop voor als we weer opengaan op 10 februari. Je kan daarnaast het museum online bezoeken: shop in onze webshop, bekijk onze speciale Rembrandt Thuis pagina met interessante content of steun ons museum.

WIJZIGEN OF ANNULEREN

Als je een reservering hebt gemaakt en/of een e-ticket hebt gekocht voor de periode van 15 december 2020 t/m 9 februari 2021, dan ontvang je een e-mail van het museum met instructies over hoe je een nieuwe datum en tijdstip kan reserveren, of hoe je de e-tickets kan annuleren. Mocht je geen e-mail ontvangen hebben, neem dan contact op met het museum: museum@rembrandthuis.nl

 

HET MUSEUM BEZOEKEN

  • Alleen tickets met tijdsloten worden geaccepteerd. Dit geldt ook indien je een Vriendenpas, Museumkaart of andere kaart hebt. Het tijdslot geeft alleen de starttijd van je bezoek aan. Je hoeft dus niet meerdere tijdsloten te boeken en je mag zo lang in het museum blijven als je wilt. Boek hier je tijdslot.
  • Blijf thuis indien je (milde) verkoudheidsklachten hebt, zoals niezen, neusverkoudheid, koorts of hoesten. Bezoek het museum pas nadat je minimaal 24 uur klachtenvrij bent.
  • Houd altijd anderhalve meter afstand van anderen (met uitzondering van je huisgenoten).
  • Draag een mondkapje in het museum.
  • Fotograferen is niet toegestaan.
  • Volg het eenrichtingsverkeer in het museum.
  • Betaal contactloos in de museumwinkel.
  • Volg de instructies van onze medewerkers.

WELKE MAATREGELEN HEBBEN WIJ GENOMEN?

Het museum volgt de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM. Zo kunnen er maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd in het museum zijn. Daarnaast nemen we uitgebreide hygiënische maatregelen voor onze bezoekers en medewerkers; bij binnenkomst vindt je desinfecterende handgel en alle contactpunten (deurknoppen, audiotours, toiletten, etc.) worden meerdere keren per dag grondig gereinigd. Onze medewerkers dragen zoveel mogelijk een mondkapje en we vragen aan jouw om dat ook te doen indien het mogelijk is.

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Voorlopig is het museum elke maandag gesloten.
Van dinsdag t/m zondag is het museum open van 10:00 tot 18:00 uur.
Gesloten: 27 april en 25 december.
Aangepaste openingstijden: Op 24 en 31 december sluiten we om 17:00 uur en op 1 januari gaan we om 11:00 uur open.

TOEGANGSPRIJZEN 2021

Volwassenen: €15
Studenten / CJP: €10
Kinderen 6 t/m 17 jaar: €6
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Stadspas: €1
ICOM: gratis
Museumkaart: gratis
I Amsterdam City Card: gratis
BGL VIP kaart: gratis
Vrienden van het Rembrandthuis: gratis
Leden Vereniging Rembrandt: gratis

Alle prijzen zijn inclusief audiotour.

SCHOOLGROEPEN

Wij hopen vanaf 10 februari 2021 weer schoolgroepen te kunnen ontvangen. Het aanbod en het aantal plaatsen is i.v.m. de Coronamaatregelen echter nog steeds beperkt. Wees dus tijdig met boeken en bekijk hier onze schoolprogramma’s.

STEUN HET MUSEUM

We hebben je hulp nodig! Lees op deze pagina hoe je het museum kunt steunen in deze moeilijke tijd.

WEBSHOP

Onze webshop is geopend. Haal de wereld van Rembrandt in huis en steun tegelijkertijd het museum met jouw aanschaf van bijvoorbeeld een boek, puzzel of schildersmaterialen.

REMBRANDT THUIS

Bezoek Rembrandt nu ook vanuit huis. Op deze speciale pagina delen we regelmatig nieuwe video’s, thuisschoolprogramma’s en leuke activiteiten.

TOEGANKELIJKHEID

Het museum is gedeeltelijk toegankelijk voor mindervaliden. De nieuwe museumvleugel beschikt over een lift. Entree, museumwinkel, auditorium, toiletten en de tentoonstellingszalen zijn volledig toegankelijk voor alle bezoekers. In het 17de-eeuwse woonhuis van Rembrandt zijn helaas geen liften of andere faciliteiten aanwezig; het is hierdoor nauwelijks toegankelijk voor mindervaliden.

VRAGEN, SUGGESTIES, KLACHTEN OF HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Mail naar museum@rembrandthuis.nl

BEZOEKERSVOORWAARDEN

Om voor iedereen het bezoek aan het museum zo aangenaam mogelijk te maken, zijn voor alle bezoekers onze bezoekersvoorwaarden van toepassing. Download hier de bezoekersvoorwaarden

BEREIKBAARHEID EN ROUTE

Museum Het Rembrandthuis bevindt zich aan de Jodenbreestraat 4 in Amsterdam. Dit is vlak achter het Waterlooplein, op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Openbaar vervoer
Metro: elke metrolijn van en naar CS Amsterdam. Halte Nieuwmarkt of Waterlooplein.
Tram: tramlijn 14, halte Waterlooplein.
Trein: CS Amsterdam (15 min. lopen, 2 min. met de metro).

Parkeren
Parkeergarage ParkKing Waterlooplein of Markenhoven, beide gelegen aan de Valkenburgerstraat, of parkeergarage Muziektheater/Stadhuis gelegen aan het Waterlooplein.
Touringcar: Parkeerterrein Gassan Diamonds, Nieuwe Uilenburgerstraat (alleen in combinatie met een gratis bezoek aan Gassan Diamonds).
Laad- en losplaats vóór het Rembrandthuis of op het Jonas Daniël Meyerplein.
Voor meer informatie over verkeer en parkeren in Amsterdam kunt u terecht op www.bereikbaar.amsterdam.nl

MUSEUMKAART

Museum Het Rembrandthuis is te bezoeken met een Museumkaart, die u hier online kunt bestellen:

mk_banner_museum-site_lichtgroen_large rectangle

IETS VERLOREN IN HET REMBRANDTHUIS?

iLost logo

Cultuurbus Amsterdam

Voor bezoeken aan het Rembrandthuis kunnen Amsterdamse scholen in het po, so, sbo en vso gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam, een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Kijk voor meer informatie op www.mocca.amsterdam/cultuurbus.

CONTACT

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
T: +31(0)20 520 0400
E: museum@rembrandthuis.nl