Vernieuwing Rembrandthuis

Het Rembrandthuis staat aan de vooravond van een omvangrijke vernieuwing. Een ‘Meesterplan’ Vernieuwing en Uitbreiding Museum Het Rembrandthuis ligt klaar. Het museum wil de magische plek zijn waar je Rembrandt beter leert kennen en je geïnspireerd raakt door zijn manier van werken. We hebben als doel onze toegankelijkheid in brede zin te vergroten en het gebouwencomplex te verduurzamen. Ook wil het museum verder doorgroeien als kenniscentrum voor kunsthistorici en Rembrandtonderzoek. Over een paar jaar ontvangen we 300.000 bezoekers in een geheel vernieuwd en vergroot museum. Wij willen het Rembrandthuis voor de toekomst behouden en de fascinatie voor Rembrandt delen
met iedereen – in Amsterdam, in Nederland of waar ook ter wereld.

WAAROM VERNIEUWEN EN UITBREIDEN?

Onze missie is om de uitzonderlijke betekenis van Rembrandt van Rijn, zijn voormalige huis en de collectie die zich daarin bevindt in al zijn facetten te koesteren, te verdiepen, te actualiseren en te delen met een zo groot en zo breed mogelijk publiek. Zónder vernieuwing kunnen we deze missie in de toekomst niet meer op een optimale manier volbrengen.

EEN MODERN MUSEUMENSEMBLE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Een vernieuwde museale inrichting voor een optimale beleving die aansluit bij de wensen van het hedendaagse brede publiek, jong en oud, nationaal en internationaal. Faciliteiten en 30% meer publieksruimte om het toenemend aantal bezoekers goed en gastvrij te kunnen blijven ontvangen. Een noodzakelijke renovatie van gebouw en vernieuwing van installaties. Zo duurzaam mogelijk.

Voor dit Meesterplan kunnen we veel steun gebruiken. Bent u geïnteresseerd in het ondersteunen van het museum voor dit project, of wilt u meer informatie ontvangen. Neem dan contact op met:

Annelies Kronenberg
Manager Development
a.kronenberg@rembrandthuis.nl
06-10700669