Verbouwen & vernieuwen

Museum Het Rembrandthuis staat aan de vooravond van een omvangrijke vernieuwing. Een ‘Meesterplan’ Vernieuwing en Uitbreiding Museum Het Rembrandthuis ligt klaar. Het museum wil de magische plek zijn waar je Rembrandt beter leert kennen en je geïnspireerd raakt door zijn manier van werken. We hebben als doel onze toegankelijkheid in brede zin te vergroten en het gebouwencomplex te verduurzamen. Ook wil het museum verder doorgroeien als kenniscentrum voor kunsthistorici en Rembrandtonderzoek. Over een paar jaar ontvangen we 300.000 bezoekers in een geheel vernieuwd en vergroot museum. Wij willen het Rembrandthuis voor de toekomst behouden en de fascinatie voor Rembrandt delen met iedereen – in Amsterdam, in Nederland of waar ook ter wereld.

Nieuws

WAAROM VERNIEUWEN EN UITBREIDEN?

Onze missie is om de uitzonderlijke betekenis van Rembrandt van Rijn, zijn voormalige huis en de collectie die zich daarin bevindt in al zijn facetten te koesteren, te verdiepen, te actualiseren en te delen met een zo groot en zo breed mogelijk publiek. Zónder vernieuwing kunnen we deze missie in de toekomst niet meer op een optimale manier volbrengen.

EEN MODERN MUSEUMENSEMBLE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Een vernieuwde museale inrichting voor een optimale beleving die aansluit bij de wensen van het hedendaagse brede publiek, jong en oud, nationaal en internationaal. Faciliteiten en 30% meer publieksruimte om het toenemend aantal bezoekers goed en gastvrij te kunnen blijven ontvangen. Een noodzakelijke renovatie van gebouw en vernieuwing van installaties. Zo duurzaam mogelijk.

Voor dit Meesterplan kunnen we veel steun gebruiken. Bent u geïnteresseerd in het ondersteunen van het museum voor dit project, of wilt u meer informatie ontvangen.

Neem dan contact op met:

Annelies Kronenberg
Manager Development
a.kronenberg@rembrandthuis.nl
06-10700669

‘‘Het succes van het landelijke Rembrandtjaar laat zien dat Rembrandt nog steeds even relevant is als 400 jaar geleden. Wij als museum zijn continu bezig met de vraag hoe ‘‘wij zijn voormalige woonhuis en atelier, ons nationaal erfgoed, kunnen behouden en innoveren. Met de toename aan bezoekers voelen we de urgentie om een nog betere bezoekerservaring te bieden en het museum duurzamer te maken voor de toekomst.’’
– Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis
Museum het Rembrandthuis wordt geheel vernieuwd en uitgebreid. Om dit mogelijk te maken is steun van particulieren, fondsen en bedrijven nodig om het einddoel van €9 miljoen op te halen. Dankzij uw hulp kunnen we het museum klaarmaken voor de toekomst.

In de pers

‘‘Je hoeft een schilderij van Rembrandt niet van een afstand te kunnen herkennen om hem te bewonderen. Alleen de naam ‘Rembrandt’ roept al ontzag op. Een bezoek aan zijn huis stimuleert dit enthousiasme vervolgens nog meer.’’
– Alexander Pechtold

Buurtinformatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet dolor sed nibh porttitor aliquet ac quis nunc. Donec vulputate velit facilisis finibus pretium. Phasellus eleifend metus turpis, et gravida eros dapibus vel. Nullam quis orci erat. Phasellus vehicula ornare nibh, efficitur viverra nunc faucibus et. Praesent vitae purus porttitor ex luctus imperdiet. Mauris in arcu rhoncus, maximus elit quis, scelerisque lectus. Duis ullamcorper pulvinar urna id euismod. Nunc non augue feugiat, scelerisque neque ac, accumsan sem. Maecenas commodo bibendum augue non tempus.

Donec facilisis fringilla sapien, rutrum volutpat turpis feugiat at. Curabitur erat turpis, cursus vulputate elit nec, finibus sagittis nunc. Phasellus vel neque erat. Praesent non vulputate est. Nunc elit metus, egestas a diam eget, sollicitudin tempor diam. Fusce massa magna, semper quis interdum quis, scelerisque vel lectus. Fusce tellus enim, feugiat vel tempor quis, posuere vitae mi.

Hedy D’Ancona’s relatie met het museum is persoonlijk: haar wijlen echtgenoot Aat Veldhoen heeft in 2000 een residency in Rembrandts atelier gedaan. D’Ancona: ‘‘Hij kende ieder hoekje van het museum en nam mij vaak mee op speciale rondleidingen door de verschillende kamers. Dit was zijn Rembrandthuis.’’
– Hedy D’Ancona