We hebben jouw steun nodig!

Het museum moet zich klaarmaken voor de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat Rembrandts huis een magische en inspirerende plek blijft voor toekomstige generaties? Naast het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud, moet het museum ook toegankelijker, completer, meerstemmig en duurzamer worden. Museum Het Rembrandthuis als plek waar iedereen zich thuis voelt.

Toegankelijker, completer, meerstemming en duurzamer!

Door de coronacrisis zijn we snel onze opgespaarde reserves kwijtgeraakt. Ook zijn onze inkomsten sterk verminderd doordat we minder bezoekers kunnen ontvangen. Dit maakt onze noodzakelijke verbouwing extra lastig. We doen dan ook een dringend beroep op iedereen die ons een warm hart toedraagt: bezoekers, Rembrandtliefhebbers, sponsoren, fondsen, overheidsinstellingen, Vrienden en relaties. Help ons Rembrandts huis te behouden en verbeteren voor toekomstige generaties.

Museum het Rembrandthuis wordt geheel vernieuwd en uitgebreid. Om dit mogelijk te maken is steun van particulieren, fondsen en bedrijven nodig om het einddoel van €9 miljoen op te halen. Dankzij uw hulp kunnen we het museum klaarmaken voor de toekomst.
Rembrandthuis Donatieformulier

Een bedrag van *

Giften zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belasting. Klik hier voor meer informatie over giften aan goede doelen.

Mijn gegevens

Wanneer u verder gaat naar de volgende pagina, bevestigt u het Privacybeleid te hebben gelezen en begrepen.

*
‘‘Het succes van het landelijke Rembrandtjaar laat zien dat Rembrandt nog steeds even relevant is als 400 jaar geleden. Wij als museum zijn continu bezig met de vraag hoe ‘‘wij zijn voormalige woonhuis en atelier, ons nationaal erfgoed, kunnen behouden en innoveren. Met de toename aan bezoekers voelen we de urgentie om een nog betere bezoekerservaring te bieden en het museum duurzamer te maken voor de toekomst.’’
– Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis
‘‘Je hoeft een schilderij van Rembrandt niet van een afstand te kunnen herkennen om hem te bewonderen. Alleen de naam ‘Rembrandt’ roept al ontzag op. Een bezoek aan zijn huis stimuleert dit enthousiasme vervolgens nog meer.’’
– Alexander Pechtold
Hedy d’Ancona’s relatie met het museum is persoonlijk: haar wijlen echtgenoot Aat Veldhoen heeft in 2000 een residency in Rembrandts atelier gedaan. d’Ancona: ‘‘Hij kende ieder hoekje van het museum en nam mij vaak mee op speciale rondleidingen door de verschillende kamers. Dit was zijn Rembrandthuis.’’
– Hedy d’Ancona

Word Vriend, juist nu!

Van je vrienden moet je het hebben! Dat gold voor Rembrandt en geldt ook zeker voor Museum Het Rembrandthuis. Dankzij onze loyale Vriendenvereniging hebben we vele projecten kunnen realiseren en mooie aankopen gedaan. Als Vriend word je onderdeel van de inner circle van het museum en bouw je mee aan de toekomst van het museum. Voor 75 euro per jaar kun je met twee personen Vriend worden (of een ander Vriend maken). Op deze pagina lees je meer over hoe je dit doet en welke voordelen je krijgt, zoals onbeperkt gratis toegang, exclusieve previews van tentoonstellingen, en korting in de winkel en webshop.

NIEUW | Als je nu Vriend wordt dan ontvang je een unieke, handgedrukte ets naar een etsplaat van Rembrandt cadeau! In deze tumultueuze periode hopen wij op jouw Vriendschap te mogen rekenen.