in Geen onderdeel van een categorie

Er zijn twee nieuwe ruimtes geopend in het voormalig woonhuis van Rembrandt: het kleine kantoortje en een prentenkabinet. Vandaag zoomen we in op het kleine kantoortje: de ruimte waar Rembrandt zijn administratie deed.

Direct achter de herkenbare groene deur op de begane grond is het Voorhuys. Hier kwam men vroeger Rembrandts woonhuis binnen. Dit was tevens de plek waar hij zakendeed. In een ruimte in het Voorhuys is nu een impressie gecreëerd van een kantoortje zoals dat door Rembrandt moet zijn gebruikt om zijn administratie bij te houden. Naast kunstenaar en leermeester, was Rembrandt immers ook een actief ondernemer. Het kleine kantoortje is ingericht met meubels en objecten, gebaseerd op historisch beeldmateriaal en archiefstukken.

Benieuwd geworden naar de tweede nieuwe ruimte in het museum, het prentenkabinet? Aanstaande donderdag vertellen we er meer over, hier op onze blog!

Wat is er verder nog te zien en te doen in Museum Het Rembrandthuis? Dit is de plek waas Rembrandt tussen 1639 en 1658 woonde en werkte. Aan de hand van een inventarislijst uit die tijd is het huis heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de zeventiende eeuw. In het Rembrandthuis zijn dagelijks ets- en verfdemonstraties, die laten zien hoe hij destijds werkte. Het Rembrandthuis bezit de bijna complete etsencollectie van Rembrandt. Daarnaast zijn er in de moderne museumvleugel regelmatig tijdelijke exposities met werk van Rembrandt, tijdgenoten en latere kunstenaars. De volgende tentoonstelling opent op 5 maart, met etsen van Rembrandt! Lees hier meer over ons tentoonstellingsprogramma: https://www.rembrandthuis.nl/verwacht/

Recente berichten

Geef een reactie