in Niet gecategoriseerd

Elke week lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag willen we graag deze ets van Rembrandt laten zien, die momenteel te zien is in onze tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis: Rembrandt, De presentatie in de tempel, ca. 1654.

Jozef en Maria hebben hun eerstgeboren zoon naar de tempel gebracht. De oude Simeon herkent het kind als de Verlosser. Hier is te zien hoe Simeon, met het kind in zijn armen, knielt voor de hogepriester die op een verhoging zit. De figuren die links knielen, zijn Maria en Jozef. Boven allen uit torent de imposante figuur van een tempelwachter met een staf.

Rembrandt is een van de grootste grafische talenten aller tijden. Van 26 juli tot en met 17 september 2017 organiseert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling waarin de magistrale etsen van Rembrandt te zien zijn: Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van zo’n dertig etsen uit de museumcollectie krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en technische aspecten van Rembrandt grafische werk.

 

Recente berichten

Geef een reactie