in Niet gecategoriseerd

Elke week lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag willen we graag deze ets van Rembrandt laten zien, die momenteel te zien is in onze tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis: Rembrandt, Landschap met tekenaar, ca. 1645.

De prent is een vrije weergave van een type boerderij – het zogenoemde ‘langhuis’ – dat Rembrandt vaak heeft afgebeeld. De achtergrond is slechts summier aangegeven. Het lijkt op een breed water met zeilboten. Rechts op de voorgrond heeft Rembrandt een zittende tekenaar toegevoegd.

Rembrandt is een van de grootste grafische talenten aller tijden. Van 26 juli tot en met 17 september 2017 organiseert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling waarin de magistrale etsen van Rembrandt te zien zijn: Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van zo’n dertig etsen uit de museumcollectie krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en technische aspecten van Rembrandt grafisch werk.

 

Recente berichten

Geef een reactie