in Niet gecategoriseerd

Elke week lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag willen we graag deze ets van Rembrandt laten zien, die momenteel te zien is in onze tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis: Rembrandt, Jozef  vertelt zijn dromen, 1638.

Jozef, één van de twaalf zonen van Jakob, vertelde op een dag aan zijn broers dat hij gedroomd had dat zij eens voor hem zouden buigen. Met grote inventiviteit heeft Rembrandt hier de verschillende reacties van de broers (verbazing, schrik, spot, onverschilligheid) op het verhaal van de naïeve Jozef weergegeven.

Rembrandt is een van de grootste grafische talenten aller tijden. Van 26 juli tot en met 17 september 2017 organiseert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling waarin de magistrale etsen van Rembrandt te zien zijn: Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van zo’n dertig etsen uit de museumcollectie krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en technische aspecten van Rembrandt grafisch werk.

Recente berichten

Geef een reactie