in Niet gecategoriseerd

Elke week lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag willen we graag deze ets van Rembrandt laten zien, die momenteel te zien is in onze tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis: Rembrandt, Franciscus, biddend onder een boom, 1657.

De beroemde mysticus en kerkhervormer Franciscus van Assisi trok zich in 1224 met een andere monnik terug in een verlaten streek van Toscane. Terwijl hij daar tot God bad, ontving hij de wonden van de gekruisigde Christus. Rembrandt geeft hier niet het meestal gekozen moment weer waarop Franciscus deze ‘stigmata’ krijgt, maar het gebed dat daaraan voorafging.

Rembrandt is een van de grootste grafische talenten aller tijden. Van 28 april tot en met 23 juli 2017 organiseert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling waarin de magistrale etsen van Rembrandt te zien zijn: Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van zo’n dertig etsen uit de museumcollectie krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en technische aspecten van Rembrandt grafische werk.

Recente berichten

Geef een reactie