in Niet gecategoriseerd

Elke week lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag willen we graag deze ets van Rembrandt laten zien, die momenteel te zien is in onze tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis: Rembrandt, De drie bomen, 1643.

De dreigende, donkere lucht is hoogst ongebruikelijk voor Rembrandts geëtste landschappen. De onweerswolken en het valse zonlicht geven een dramatisch contrast. Vanaf de dijk met de drie grote bomen strekt zich een vlakte vol kleine figuurtjes uit. Het silhouet aan de horizon lijkt op Amsterdam Hoewel topografisch niet erg exact, is het gezicht mogelijk gemaakt vanaf een punt langs de Haarlemmerdijk, ten westen van de stad.

Rembrandt is een van de grootste grafische talenten aller tijden. Van 28 april tot en met 23 juli 2017 organiseert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling waarin de magistrale etsen van Rembrandt te zien zijn: Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van zo’n dertig etsen uit de museumcollectie krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en technische aspecten van Rembrandt grafische werk.

Recente berichten

Geef een reactie