in Niet gecategoriseerd

Elke maandag lichten we op onze blog een kunstwerk dat tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis behoort, of momenteel in het museum te zien is. Vandaag gaan we iets dieper in op een werk zien uit onze tentoonstelling Glenn Brown – Rembrandt: After Life: Glenn Brown, Half-Life 5, 2016 (verzameling van de kunstenaar).

In zijn nieuwe serie etsen Half-Life, die hij special voor deze expositie maakte, nam Brown Rembrandts fantasiekoppen als voorbeeld. Nadat hij de geselecteerde werken digitaal had vervormd, tekende hij ieder werk opnieuw op een iPad, waarbij hij de lijnen van Rembrandts ets zorgvuldig omzetten in zijn eigen dynamisch wervelende halen. Dat beweeglijke lijnenspel zette hij voort in de ruimte rondom de koppen. Daarna is het beeld in een koperplaat geëtst. In een volgende fase combineerde Brown deze koppen door ze over elkaar heen af te drukken. Dit zorgt voor een verwarrende spanning tussen de twee koppen die een nieuwe, amorfe verschijning zijn gaan vormen.

In de tentoonstelling Glenn Brown – Rembrandt: After Life presenteert Museum Het Rembrandthuis een selectie van werken in verschillende technieken: schilderijen, tekeningen en prenten. Speciaal voor deze gelegenheid maakte Glenn Brown ook nieuw werk, waarbij zelfs een schilderij uit onze vaste presentatie als uitgangspunt diende. Vol trots presenteren wij de resultaten: in Amsterdam, in het huis van Rembrandt. Je vraagt je af waarover de oude meester en de hedendaagse kunstenaar zouden hebben gesproken wanneer zij elkaar hadden ontmoet. De tentoonstelling Glenn Brown – Rembrandt: After Life is tot en met 23 april 2017 te zien in Museum Het Rembrandthuis. Meer informatie: http://www.rembrandthuis.nl/nl/bezoek/tentoonstellingen/glenn-brown-rembrandt-after-life/

Recente berichten

Geef een reactie