Docenteninstructies en publicaties

Gebruik als voorbereiding op je museumbezoek met je klas de docenteninstructies in PFD-format. Ze bevatten praktische tips, inhoudelijke informatie over het thema en instructies voor de voorbereidende tekening die de leerlingen moeten maken op school.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op een van de onderstaande programma’s kunt u uw  leerlingen laten kijken naar het korte filmpje Waarom is Rembrandt zo beroemd? 7 redenen!

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs – VMBO

Voortgezet onderwijs – MBO

Voortgezet onderwijs – HAVO/VWO/Gymnasium

NT2

MATERIALEN EN PUBLICATIES

Het Rembrandthuis heeft verschillende materialen te koop. Als je bijvoorbeeld een werkstuk of scriptie gaat schrijven over Rembrandt, dan hebben wij een compleet informatiepakket voor je! Maar we hebben ook de gratis Rembrandtkrant. De krant is bedoeld voor kinderen en geeft informatie over het leven en werk van Rembrandt en wat er allemaal in het museum gebeurt. De Rembrandtkrant is gratis te bestellen tot 30 stuks via: educatie@rembrandthuis.nl

Cultuurbus Amsterdam

Voor bezoeken aan het Rembrandthuis kunnen Amsterdamse scholen in het po, so, sbo en vso gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam, een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Kijk voor meer informatie op www.mocca.amsterdam/cultuurbus.