Glenn Brown – Rembrandt: After Life

Van 27 januari tot en met 23 april 2017 presenteerde Museum Het Rembrandthuis het werk van de hedendaagse Britse kunstenaar Glenn Brown (1966) in de tentoonstelling Glenn Brown – Rembrandt: After Life. Brown is internationaal vermaard om zijn intrigerende en confronterende werk, veelal op groot formaat en geïnspireerd op het werk van oude meesters, waaronder Rembrandt. Brown eigent zich het werk van Rembrandt en zijn tijdgenoten op een meedogenloze en brutale manier toe. Speciaal voor de tentoonstelling maakte hij nieuw werk (schilderijen, tekeningen én etsen) dat voor het eerst getoond zal worden.

Hoewel het Rembrandthuis zich al langer richt op het tonen van Rembrandts invloed op andere kunstenaars, slaat het museum met deze tentoonstelling een nieuwe richting in. Nog niet eerder was er in het Rembrandthuis een tentoonstelling te zien van een  buitenlandse kunstenaar met de internationale statuur van Glenn Brown. Samen met kunstenaars als Damien Hirst en Tracey Emin nam Brown deel aan de tentoonstelling Sensation in de Royal Academy of Arts in Londen in 1997. Hij geldt als één van de belangrijkste YBA’s (Young British Artist). Zijn werk geniet brede erkenning en was dit jaar te zien in drie solotentoonstellingen in de Verenigde Staten en Frankrijk.

 Joseph Beuys, 2001, olieverf op paneel, 96 x 79,5 cm, particuliere verzameling

Links: Glenn Brown, Poor Art, in progress, olieverf op paneel, 108,5 x 74 x 2,2 cm, verzameling van de kunstenaar. Rechts: Glenn Brown, Joseph Beuys, 2001, olieverf op paneel, 96 x 79,5 cm, particuliere verzameling

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Fonds21, Gagosion Gallery en anonieme giften.