Lezingen & Events

Museum Het Rembrandthuis organiseert regelmatig leuke en verdiepende activiteiten. Houd deze pagina in de gaten voor de activiteitenagenda.

WEBINAR: De ondergrondse Rembrandt

Dinsdag 29 december 2020: 19:00 – 20:00 uur (live online event)

Een webinar voor heel de familie met kinderboekenschrijver Manon Berns.

Wist je dat Rembrandts beroemde schilderij De Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog is verborgen in de Sint Pietersberg bij Maastricht? Daar gaat het spannende kinderboek ‘De ondergrondse Rembrandt’ over. Auteur Manon Berns is op 29 december te gast in de ‘In the Spotlight’-webinar, georganiseerd door de Vrienden van het Rembrandthuis.

Henriëtte Bast (bestuurslid) gaat in gesprek met Manon Berns over hoe spannend kunst kan zijn en over het belang om jongeren te interesseren voor kunst. Ook duiken ze dieper in maatschappelijke thema’s als social media en het klimaat. En je kunt ook wat winnen! Doe tijdens de webinar mee aan de quiz en maak kans op de hele Blockbuster-boekenserie van Manon Berns.

De ‘In the Spotlight’-webinar met Manon Berns is gratis toegankelijk voor iedereen na bevestiging van je registratie. Aanmelden kan tot en met 29 december. Registreer je hier.

 

AGENDA 2021

Op dit moment staan er geen live evenementen in het museum op de agenda. Maar online is er genoeg te zien en te ontdekken!

Bezoek onze Rembrandt Thuis-pagina voor de mini-documentaire van onze vorige tentoonstelling ‘HIER: Zwart in Rembrandts tijd’, bekijk video’s over hoe Rembrandt zijn verf en etsen maakte, en nog veel meer! Als voorproefje kun je hieronder met directeur Lidewij de Koekkoek mee op een rondleiding door het Rembrandthuis.